dilluns, 4 d’abril de 2011

ICV-EUiA considera inacceptables les retallades a l’Hospital de Mataró
NP-11/2011
Mataró, 31 de març de 2011


El Portaveu i candidat d’ICV-EUiA, Esteve Martínez, ha sortit avui en defensa de la sanitat pública i de l’Hospital de Mataró, davant l’anunci de retallada del Govern de CiU a la Generalitat.
Martínez ha opinat que aquesta retallada és “salvatge, incoherent i atempta directament contra l’Estat del Benestar i, per tant, contra els drets de la gent de Mataró”, i s’ha compromès a vetllar per defensar i donar valor als serveis públics davant l’amenaça de “privatitzacions massives” que suposa el Govern d’Artur Mas.
Els ecosocialistes han anunciat que treballen per a presentar una moció conjunta amb els altres grups del Govern Municiapal al proper Ple, per així tenir la major influència i repercussió possibles. Martínez també ha deixat clar que se sumaran a totes les mobilitzacions en defensa de la qualitat de la sanitat pública a Mataró.
Per al candidat, hi ha moltes altres maneres d’equilibrar els pressupostos que no passen per “retallades antisocials com les que està fent CiU a tort i a dret”. Per exemple “la reducció de la despesa farmacèutica desmesurada, establint criteris de racionalització i eficiència, o l’augment d’ingressos globals, perseguint seriosament el frau fiscal o augmentant la tributació de les rendes de capital”. Martínez s’ha referit a aquest últim punt dient que “l’impost de successions el paguen actualment 500 persones a Catalunya i suposa ingressos milionaris per a tots els catalans i catalanes. CiU no pot eliminar aquests ingressos i mentrestant dir que les retallades en educació, sanitat o cultura són indispensables”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada