dimecres, 12 de maig del 2010

Zapatero ha perdut el nord

Assisteixo indignat a la, no sé com qualificar-la, canallada, traïció al poble, o haig de ser políticament correcte i simplement dir injustes mesures que ha presentat avui al Parlamento Español el President Zapatero per pal·liar els efectes de la crisi?

Perquè és evident que, pel cap baix, aquestes mesures anticrisi que ataquen l'estat del benestar i per tant les classes populars (pensionistes, funcionaris), són lesives pels interessos dels més febles.

Fa temps vaig crear al facebook un grup que demanava que el PSOE renunciés a les sigles Socialista i Obrer. Sembla obvi que no cal explicar el perquè.

També estic trist, perquè la gent pensarà que no ens diferenciem les esquerres de les dretes, i això no és veritat. Avui en Joan Herrera en una intervenció plena d'encert, sòlida i justa ha criticat amb duresa les mesures anticrisi de Zapatero. L'ha acusat d'arronsar-se davant els poderosos, castigant als més febles.

I l'advertit que, malgrat ser un partit modest, s'enfrontaran a ell amb tota la seva força.

Però no només "l'ha amenaçat" sinó que li ha donat arguments per fer una altra política, la de la justícia fiscal, amb una fiscalitat progressiva i verda que castigui els que més tenen i afavoreixi als que creïn ocupació des de la inversió "verda".

Ara ens tocarà sortir al carrer (què menys) per protestar, però em temo que alea iacta est  i que ens tocarà patir encara més les conseqüències d'una crisi que té clars i reconeixibles culpables, que a hores d’ara se’n deuen estar fent un fart de riure, veient com facin el que facin, els governs .siguin de dretes o d'esquerres sempre, sempre, sempre, els hi acaben donant un cop de mà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada