dissabte, 12 de març del 2011

Indigneu-vos!


S'ha publicat, recentment, un al·legat contra la indiferència i a favor de la insurrecció pacífica. El llibret es diu Indigneu-vos!, i en ell Hessel crida a indignar-se, "perquè de la indignació va néixer la resistència contra el nazisme i de la indignació ha de sorgir la resistència contra la dictadura dels mercats".
I hem de resistir contra la dictadura dels mercats per què, retallada a retallada, volen acabar amb el nostre estat del benestar. A Espanya el PSOE, i a Catalunya CIU no dubten a aplicar les receptes més ultraortodoxes d'aquests mercats sense escrúpols, tot argumentant que no hi ha una altra sortida.
El que no diuen, però, és que les retallades no afecten les ajudes públiques a les caixes i bancs (principals culpables d'aquesta crisi), per a salvar-los de la seva fallida, i sí en canvi s'atreveixen a retallar els sous, congelar pensions, allargar l'edat de jubilació, i un llarg etcètera.
I a casa nostra? CIU ha endegat la seva maquinària de retallades i així hi haurà una reducció d'un 61% en la contractació de professorat, hi hauran menys inversions en escoles, en ajudes a les families, en transport públic, en la construcció d'hospitals; augmentaran les taxes universitàries, els impostos per accedir a l'habitatge. En canvi, res de recuperar impostos com el de Patrimoni o el de Successions, perquè això seria anar contra els poderosos, les classes benestants a les que ells defensen. I si això passa al govern de la Generalitat, què no pot passar en un govern municipal al front del qual estiguin aquestes forces reaccionàries?
A ICV-EUIA també creix la indignació, però hem de passar a la acció. Per això, volen posicionar la coalició com a referent polític davant les properes eleccions municipals.
Perquè una altra política és possible. A Mataró, per exemple, l'empremta de la nostra coalició s'ha caracteritzat per no permetre deixar traslluir en cap retallada ni en benestar social, ni en educació. Hem apostat per la creació d'ocupació, per les inversions (Tecnocampus, escoles, biblioteques, rehabilitació d'habitatges), per una política d'inversions energètiques sostenibles, i de cara al futur amb unes polítiques de tarificació social, d'impostos, més justa (que pagui més, qui més té).
Perquè el nostre objectiu és l'ocupació, la justícia social, la igualtat. Perquè, tot i la nostra indignació, calen propostes, alternatives i solucions, i a ICV-EUIA hem demostrat, allà on governem, que una altra política és possible i necessària, i que som la garantia de polítiques d'esquerres de debò.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada