dimarts, 20 de maig de 2014

Europees 2014: drets i dignitatEls nostres drets: la nostra dignitat. Amb aquest lema hem volgut deixar molt clar des d’ICV-EUiA de què volem parlar en aquesta campanya per a les europees.

Les eleccions europees no són, com algú interessadament ens vol fer creure, ni un partit a dos bandes (PP i PSOE), ni la confrontació de dos nacionalismes, l’espanyol i el català. El que decidirem a Europa el proper 25 de maig és com volem ser governats. I aquí, clarament, sí que es confronten dos models. El de la dreta, que va clarament contra els interessos de les persones i a favor dels mercats, o el nostre, d’esquerres, en defensa de les persones i en contra dels privilegis de la banca i dels mercats financers.

A ICV-EUiA creiem que hem de votar en clau de rebel·lió contra la idea de l’austeritat mal entesa (aquella que defensen els que diuen que hem gastat per damunt de les nostres possibilitats i que per tant ens hem d’ajustar el cinturó, la qual cosa es tradueix en retallades de la res pública, retallada de drets socials, etc.).
Rebel·lió, també, en contra de les polítiques de la troika, que generen més desigualtats socials, més atur, més precarietat, i que posa en risc la pròpia vida de les persones.
Rebel·lió, en definitiva, contra aquells que ens han segrestat el somni d’una Europa de drets, de justícia social, de llibertats, i que s’han sotmès descaradament als designis de la casta financera especulativa.
I aquí no només estan els de sempre, la dreta, el PP a Espanya juntament amb el seu soci de conveniència, CiU, sinó també el PSOE, que ja fa temps que ha llençat la tovallola de la socialdemocràcia, arribant fins i tot a apostar (per boca del seu pope Felipe González) per un govern de coalició amb el PP si el país ho necessita.
Però més enllà d’assenyalar el que tothom sap (o hauria de saber), és a dir, quins són els mals que ens afligeixen i quins són els partits que ens administren l’apòzema enverinada per remeiar-los, a ICV-EUiA volem parlar de com volem que sigui el nostre futur. I ho volem fer amb propostes clares, d’esquerres i dignes.
Volem parlar de com creem un procés constituent per canviar-ho tot. Volem parlar i parlem de com aturem la desocupació, de com acabem amb la precarietat laboral, i així, proposem per vèncer-la un salari mínim europeu i que el Banc Central Europeu prioritzi l’ocupació de qualitat.
Volem parlar i parlem de posar fi a les retallades, i de com assolim una fiscalitat justa per redistribuir la riquesa.
Volem auditar i reestructurar el deute que ens ofega. Perquè la part il·legítima del deute no l’hem de pagar.
Volem apostar per l’ecologia, per l’economia ecològica que protegeixi el medi ambient i que lideri la lluita contra el canvi climàtic.
Volem apostar i apostem per una democràcia real, amb més transparència, amb més eines per combatre la corrupció i els lobbies.
Volem combatre i combatrem la discriminació i la violència vers les dones, garantint el dret a decidir sobre el propi cós. El senyor Arias Cañete, candidat del PP, ja ha demostrat en aquesta campanya electoral que les dones no li mereixen cap respecte.
Combatrem, sense defallir, l’extrema dreta, lluitant contra el racisme, la xenofòbia i el feixisme, que de nou treuen el cap amb força a la vella Europa.
I defensarem, com no, el dret a decidir de Catalunya. 
 
En definitiva, en aquestes eleccions europees ICV-EUiA vol recuperar el somni d’una Europa de les persones i no dels mercats. Necessitem que tothom aposti per recuperar el somni d’una Europa de llibertat, igualtat i fraternitat. Si ens quedem a casa, no ho aconseguirem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada