diumenge, 15 de març de 2015

#SOMLLUITA


És cert, encara no ha començat la campanya electoral per a les municipals de 2015, falten encara unes setmanes, però l’activitat preelectoral ja es nota dins els partits polítics. Nosaltres hem començat per un acte un pèl simbòlic podríem dir, com és la foto oficial del candidat que em va fer aquesta setmana, però que d’alguna manera marca ja l’inici de les hostilitats (permeteu-me el terme bel·licós). I utilitzo aquest terme perquè estem en lluita, i és que més enllà de ser un slògan de la nostra campanya (#somlluita) és un estat d’ànim.
Des de fa molt temps ja (com a mínim des que el PP va guanyar les eleccions generals i des que CIU va aterrar a la Generalitat de Catalunya després del tripartit), la nostra formació no ha parat de lluitar. Al carrer, al costat de tots els moviments socials, plataformes, etc., i a les institucions, promovent tota mena de propostes les quals han tingut en el seu punt de mira principalment el rescat social de les persones. Una batalla, en definitiva, contra les retallades i contra les lleis injustes del Partit Popular (com la recent “llei mordassa” que ens retrotrau a escenaris predemocràtics que creiem ja oblidats). Batalla contra les privatitzacions dels serveis públics (aigua), dutes a terme pel govern ultraliberal de CIU (alumne avantatjat en aquest aspecte de les polítiques austericides del govern del PP), o contra la precarietat del treball. Batalla contra els denonaments, contra les exclussions socials. Lluita, doncs, sense treva.
En un any electoral ple de cites amb les urnes, les municipals són la ventafocs de totes elles. Històricament així ha estat, i aquestes són les eleccions en les quals menys gent sol participar. Tot i ser, al meu entendre, les eleccions en què, amb el nostre vot, més podem decidir, atès la proximitat tant dels candidats (els tenim de veïns i veïnes) com per la incidència que les seves propostes polítiques tenen en el nostre dia a dia.
Per això jo, modestament, reclamaria a tots els meus veïns i veïnes que en arribar el moment d’anar a votar el pròxim 24 de maig ho facin majoritàriament, perquè d’això depèn una bona part del nostre benestar futur. Si bé és cert que els Ajuntaments tenim limitada la nostra capacitat d’inversions a causa principalment d’una inexistent llei de finançament local, fortament reclamada des de formacions com la nostra, i que certament la nostra capacitat recaptatòria és deficient, i que a més una recent llei del PP retalla encara més la nostra capacitat de decidir a què podem dedicar els nostres ingressos, etc., etc. no és menys cert que des de l’Ajuntament es prenen decisions importants que ens afecten. Des de controlar la qualitat de l’aire que respirem (que a Mataró, per cert, des que està el govern de CIU ha empitjorat, llegiu el Pla de Projecció Exterior què diu sobre el tema http://www.tecnocampus.cat/ca/noticias-ca/pla-de-projeccio-exterior-de-mataro-participa-hi-i-fes-arribar-els-teus-suggeriments-2086-ca fins a la neteja dels nostres carrers, passant per la millora de la convivència, o l’aposta per una formació permanent de qualitat.
En els dies i setmanes vinents, des d’aquest bloc us faré cinc cèntims de la meva activitat política. Us explicaré què faig i amb qui ho faig. Us aniré desgranant les meves propostes per Mataró com a candidat a l’alcaldia de la meva formació, i us traslladaré els meus neguits, les meves esperances, els meus encerts i els meus errors. Us acostaré al polític, però també a la persona. Espero que m’acompanyeu en aquest viatge tant emocionant com incert cap a l’alcaldia de Mataró. Som-hi?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada