dijous, 4 de febrer del 2010

Vots per drets, no gràcies

Ho podran embolcallar com vulguin: podran dir que es tracta d'una mesura consensuada, o podran dir que s'ha pres per tal de, i cito textualment a l'Alcalde de Vic, "millorar la cohesió social de la ciutat i per treballar en el sentit de l'ordre i la convivència", podran, en definitiva, dir el que els hi sembli, però això de Vic és pura i simplement xenofòbia.

I el que és més trist és que aquesta decisió vingui avalada per dos partits "d'esquerres". I resulta especialment esfereïdor, preocupant i perillós que aquesta decisió s'hagi pres per por al sinistre personatge que encapçala Plataforma por Cataluña, que pel que sembla va escombrant vots d'uns ciutadans que es deixen manipular pel llenguatge populista d'aquest aprenent de cabo furrier. Vots i electors que arrabassa als partits del govern municipal, pel que es veu.

Quin serà el següent pas d'aquests govern municipal de Vic? Plantar a tots el immigrants que no tinguin papers en descampats a les afores de la ciutat per a que "gaudeixin" de la natura?

A Mataró, per sort, tenim les idees clares sobre el fet migratori i sobre la immigració. Per a nosaltres, la ciutat és per a les persones; per a totes. La primera de les nostres obligacions com a polítics és vetllar per les seves necessitats, vinguin d'on vinguin, i tinguin o no papers.

No podem abandonar la gent. No els hi podem negar els serveis bàsics, ni molt menys podem assenyalar-los amb el dit, acusant-los de ser ells la causa dels nostres mals.

Mentre que s'han ocupat de les feines que nosaltres no hem volgut fer, tot eren bones cares. Mentre s'han ocupat de vetllar i bressolar els nostres fills o tenir cura dels nostres pares o avis, o tenir-nos neta la casa, no hem mirat si tenien o no papers. I ara que van mal dades per a tothom, ara, ens girem contra ells, i, com en el cas de Vic els volem desposseir dels drets més bàsics, que tants homes i dones han lluitat en el passat per a poder-los reconèixer i gaudir en un estat de Dret Social com el nostre.

Els demòcrates hem de sortir al pas ferma i decididament per a denunciar totes aquestes actituds que, algunes emparades en un discurs pretesament "ben intencionat", amaguen darrera seu una profunda visió etnocèntrica de les relacions humanes. I no m'estranyaria que, a més, aquests que s'amaguen darrera aquest discurs, del ben segur s'hauran beneficiat també dels nouvinguts.

Que aquesta ignorància d'uns pocs no sigui la llavor que alimenti l'odi contra uns quants, llur "delicte" ha sigut fugir de casa seva a la recerca d'un futur millor.

1 comentari: